Polsstokverspringen/ Fierljeppen

Wereld: Informatie:Vrienden van het Polsstokverspringen

Toen in 1960 de eerste polsstokwedstrijd werd gehouden was dat een spektakelstuk. Eigenlijk net zoiets als "Ter land, ter zee en in de lucht" nu. Zoiets paste prachtig op dorpsfeesten of dagen voor plattelandsjongeren. Weinigen zullen hebben vermoed dat dit "volksvermaak" in Zuid-Holland en Utrecht wortel zou schieten en, nota bene in 2010, zijn 50-jarig jubileum vierde in deze regio.

Veel is er in die jaren veranderd, maar het draait nog steeds om hetzelfde: met een polsstok over het water proberen te springen. Een mislukte sprong wordt nog steeds afgestraft met een nat pak. Spectaculaire sport en ontspanning in het groene hart van Holland.
Zo hoort het. En dat willen we graag zo houden.

Als Polsstokbond proberen we onze mooie sport voor "Holland" in stand te houden. Liefst zouden we in de toekomst weer gaan springen in regio's waar vroeger ook gesprongen werd of onze sport introduceren op nieuwe plaatsen. Dat kost wat extra inspanning. En (soms) wat extra geld. Maar het in stand houden van het polsstokverspringen is nu eenmaal onmogelijk zonder de steun (betrokkenheid, denkwerk, handen uit de mouwen en financiŽle steun) van mensen die onze sport een warm hart toedragen.

Wij zoeken "vrienden (m/v) van het polsstokverspringen" En daarom doen we een beroep op u.

Wat levert het op om "vriend(in)" van het polsstokverspringen te zijn? In elk geval:
1. Abonnement op "Polshoogte" zodat u van het wel en wee van de polsstoksport op de hoogte blijft
2. Een eervolle vermelding in de "Galerij van vrienden van het polsstokverspringen" op de website
3. Spreekrecht en gratis consumpties op PBH-ledenvergaderingen
4. Een platform voor oud-springers, -leden en belangstellenden om elkaar te ontmoeten en evt. iets te organiseren.

Voor wie is de club van vrienden bedoeld:
Voor iedereen die het polsstokverspringen een warm hart toedraagt. We denken dan aan Oud-springers, familie en vrienden van deelnemers, supporters etc, maar ook aan u/jij die vindt dat het polsstokverspringen als spectaculair kijkspel en als element van de streekcultuur moet blijven in het Zuid-Hollands en Utrechts weidegebied.

Mogen we u voor (minimaal) 10 Euro per jaar noteren als "Vriend van het polsstokverspringen"? Neem dan contact op met de ledenadministratie van de Polsstokbond Holland. Dat kan via e-mail (ledenadministratie@pbholland.com) of via onze contactpersoon Janny Schoenmaker, telefonisch of via de post

Janny Schoenmaker
Keur 31
3471 AK Kamerik
Tel. 0348-402086
Verstuur bericht

U kunt ook het volgende formulier invullen en opsturen:
>> Inschrijfformulier Vrienden van het Polsstokverspringen

en maak 10 Euro (of meer) over op bankrekeningnr. NL36 RABO 0130023833
ten name van: Vrienden van de Bond, Lopik.
Website designed and developed by: Segami Images - Last updated: 25 april 2017 09:19