Polsstokverspringen/ Fierljeppen

Wereld: Nieuws:
Nieuw Hollands Senioren Record Polsstokverspringen> Reageer op dit artikel

Nieuw Hollands Senioren Record Polsstokverspringen

Zaterdagavond vond, nadat het Jeugd NK was afgesloten, ook de tweede wedstrijd van de Pollepleats Nationale Competitie 2016 in Linschoten plaats.

De verwachtingen waren hoog gespannen, want tijdens deze wedstrijd streden de beste Nederlandse springers op de beste schansen van Nederland. Voor de Friese springers was de wedstrijd in Linschoten dé gelegenheid om persoonlijke records aan te scherpen, maar het was ook een van de laatste kansen om dit te doen. De schansrecord houder čn Nederlands record houder bij de Senioren, Bart Helmholt stopt na dit seizoen en Oane Galema gaat emigreren naar Nieuw Zeeland. Naast deze Friese toppers is ook Jaco de Groot al een tijd op jacht naar een nieuw PR en zat hier dit seizoen al enkele keren dicht bij.

Pas tijdens de tweede finalesprong, vlak voordat de duisternis intrad, wist Jaco de Groot (Woerden) de winst naar zicht toe te trekken met en nieuw Hollands Record van 21.57. Hiermee verbrak Jaco het schansrecord dat tot die tijd op naam van Bart Helmholt (Burgum) stond. Bart nam afscheid van Linschoten met een mooie sprong van 20.74 goed voor nummer 2 en Nard Brandsma (It Heidenskip) werd derde met 20.37. Ook vermeldenswaardig was de sprong van Erwin Timmerarends (Montfoort) die 20.19 sprong.


Foto: Martin de Jong

Bij de Dames was Wendy Helmes (Ijsselstein) in grote vorm. Zij won de wedstijd met 16.57. Kimberly Engelhard (Gouda) sprong een nieuw PR van 15.35 en Dymphie van Rooijen (Harmelen) werd derde met 14.82.


Foto: Martin de Jong

De Friezen deden het goed op de junioren schans want Freark Kramer (It Heidenskip) won met 18.98 en Bobby Zwaagman (IJlst) werd tweede met 18.62, Ricardo Faaij, (Haastrecht) eindigde op 3 met 18.23.


Foto: Martin de Jong

Bij de jongens lagen de afstanden dicht bij elkaar. Reinier Overbeek (Benschop) won met 17.16, Bas van Leeuwen (Woerden) werd tweede met 17.03 en Wietse Nauta (IJlst) werd derde met 16.93.


Foto: Martin de Jong

Bij de meisjes was het talent Demi Groothedde (Jaarsveld) de beste met 15.43. Sigrid Bokma (Hindeloopen) sprong 14.83 en Bente Vlas (Heeg) werd derde met 14.64.


Foto: Martin de Jong


Query ophalen bijbehorende wedstrijd failed